Bouwers en aannemers

« Terug Start

iPhone reparatie: wanneer en hoe

Gepost op

Wanneer moet u uw iPhone laten repareren?

Het kan zijn dat uw iPhone een stootje heeft gehad en daardoor stuk gegaan is of schade opgelopen heeft. Of er een iPhone reparatie plaats moet vinden hangt af van de schade. Meestal gaat het om barsten in het scherm of een deuk in de telefoon. U kunt er dan voor kiezen de telefoon te laten repareren - bijv. bij iRepairNow - omdat het natuurlijk vervelend werkt, maar in principe werkt de smartphone nog. Soms is de schade echter zo erg dat de iPhone wel gemaakt móet worden, denk hierbij aan een niet werkende batterij of een kapotte speaker. Helaas is een iPhone door zijn mooie design wel kwetsbaar: de telefoon is vaak dun en voor het grootste deel gemaakt van glas. Hierdoor kan de telefoon onder druk buigen en sneller barsten dan een plastic telefoon(scherm).

Hoe voorkom je schade aan een iPhone?

Een goed hoesje is essentieel. Deze vangt klappen op, voorkomt dat er kleine krasjes op de telefoon komen en zorgt er soms zelfs voor dat de iPhone beschermd is tegen water en zand. Vaak is een goede "iPhone case" wel duur. Er zijn verschillende hoesjes te verkrijgen; sommige bedekken de iPhone volledig, sommigen alleen de achterkant van het apparaat. Verder kunt u er voor kiezen een "screen protector" op de telefoon te plaatsen. Dit is een dik laagje plastic of glas (over het algemeen werkt glas beter) dat het scherm van de iPhone beschermt tegen barsten, krasjes en water. De barst, kras of het druppeltje water komt hierdoor niet op het scherm, maar op de screen protector. U kunt de screen protector zo vaak vervangen als u wilt. Vaak zijn goede screen protectors wel prijzig.

Waar kunt u terecht voor een iPhone reparatie?

U kunt bij veel bedrijven, providers en winkels terecht om uw iPhone (maar ook uw iPad of MacBook) te laten repareren of eventueel te vervangen. Check bij schade altijd eerst of uw telefoon verzekerd is. Mocht u garantie op de iPhone hebben (of een dergelijke verzekering) dan kunt u bij Apple (of een officiële Apple service-center) terecht voor een gratis reparatie. Ook sommige providers zoals Vodafone bieden een verzekering of periode van garantie bij bepaalde abonnementen. Mocht u geen verzekering of garantie hebben, kunt u alsnog terecht bij Apple of een provider om uw iPhone scherm/accu en dergelijke te laten repareren, tegen vergoeding. Ook kunt u uw iPhone bij een bedrijf (of kleine winkel) zoals Mediamarkt laten repareren, deze biedt een goedkopere reparatie. Let er wel op dat bij bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuw scherm op een iPhone de Mediamarkt er geen echt Applescherm op zet, en Apple wel repareert met de juiste iPhone materialen en onderdelen.


Delen