Bouwers en aannemers

« Terug Start

Veranda laten aanleggen

Gepost op

Veranda aanleggen

De meeste mensen die denken aan een veranda, zien er vaak één voor zich in typisch Amerikaanse stijl. Een die je moet betreden met een trapje, volledig met een houten balustrade en natuurlijk een schommelstoel. Dit is inderdaad een heel klassieke versie, maar er heeft natuurlijk ook een evolutie plaatsgevonden met betrekking tot veranda's. Er is een keuze uit vele soorten veranda's in diverse soorten en maten en van allerlei materiaal.


Waar moet je eerst aan denken?

Voordat je een veranda aan (laat) leggen, moet je een paar zaken op een rijtje hebben. Ten eerste is de vraag waar moet deze geplaatst worden? Over het algemeen wordt deze geplaatst aan de achterkant van het huis, waar ook de tuindeuren op uitkomen. Maar het is mogelijk om een andere keus te maken. Dan moet er bepaald worden hoe groot deze wordt. Houd er rekening mee dat als het te groot is, er waarschijnlijk een vergunning aangevraagd moet worden. Normaliter hoef je in Nederland voor een niet al te grote aanbouw geen vergunning meer aan te vragen. Informeer dus goed bij je gemeente aan wat voor eisen een aanbouw dient te voldoen. Dan komt nog de vraag, wat voor soort veranda wil je? De ouderwetse open veranda's zijn nog steeds in, maar luxe gesloten veranda's zijn helemaal in opkomst. Je kan het eigenlijk zo luxe maken als je zelf wilt, een en ander is afhankelijk van je wensen en natuurlijk ook je budget.


Enkele soorten veranda's 

Om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is op veranda gebied, hierbij een overzichtje van enkele soorten veranda's:

Open veranda - Dit is de meest bekende en meest gebruikte vorm. Het is vooral handig als het zomers nog lekker weer is, maar het in de avond al kil begint te worden, of zachtjes gaat regenen, dan is het ideaal om nog lekker onder het afdak van een open veranda te zitten. Je kan ze laten bouwen in allerlei soorten materiaal zoals hout of aluminium.

Leefveranda - De leefveranda is in tegenstelling tot de open veranda gesloten. Dit betekend dat een leefveranda eigenlijk een gedeelte van het huis wordt. Veelal wordt er van een leefveranda een soort van serre gemaakt, waarbij het gesloten gedeelte geheel van glas is. Als je de leefveranda bij je woonkamer aantrekt, kan je er een zithoek plaatsen of is het zelfs mogelijk om er een mooie open keuken in te zetten.

Aquaranda - Dit is een uitermate luxe vorm van een veranda. Dit is namelijk een (gesloten) veranda maar dan met een zwembad. Een veranda voor je zwembad is vaak veel beter en aangenamer dan een simpele zwembadoverkapping. Als je de zijkanten geheel van glas maakt, dan kan je zwembad ook nog profiteren van de warmte op het glas, wat stookkosten bespaard.

Kijk voor de aanleg van een veranda in Veghel op SVK Benelux.


Delen