Bouwers en aannemers

« Terug Start

Renoveren of verbouwen? Kies voor een ervaren aannemersbedrijf!

Gepost op

Staat er bij jouw thuis of in je bedrijf een renovatie of een (grote) verbouwing op de planning? Dan is het natuurlijk zaak om je grondig voor te bereiden op dit uitdagende, omvangrijke en vaak ook dure project. Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om de hoofdaannemer te spelen en de werkzaamheden van de diverse betrokken bouwvakkers, monteurs, loodgieter, elektricien en eventueel de steigerbouwer en/of asbestsaneerder op elkaar af te stemmen. Maar als je geen ervaring hebt met het opzetten van grotere verbouwingen of renovaties, is het verstandiger om dit specialistische werk uit te besteden aan een ervaren aannemersbedrijf bij jou uit de buurt.

Een professioneel aannemersbedrijf scheelt je een hoop zorgen

De kerntaak van een aannemer is ervoor zorgen dat een bouwproject of een renovatie volledig, van A tot Z dus, gecoördineerd en georganiseerd wordt. De aannemer zorgt ervoor dat alle specialisten op tijd hun werk kunnen doen en dat de onderlinge werkzaamheden van bijvoorbeeld timmermannen, elektromonteurs en de dakdekker goed op elkaar afgestemd worden.
Vroeger waren vrijwel alle aannemers allrounders, die zelf de volledige verbouwing regelden en op zich namen. Tegenwoordig is er sprake van veel meer specialisten. En dat maakt het coördineren van een renovatieproject of aanbouw een stuk ingewikkelder. Maar ook hiervoor hebben professionele aannemersbedrijven een goede oplossing. Ze hebben namelijk een breed professioneel netwerk en kunnen voor deelprojecten tijdens verbouwingen gespecialiseerde onderaannemers inschakelen. En dat scheelt jou enorm veel hoofdbrekens en kopzorgen. Je kunt de algehele leiding van een verbouwing of renovatie namelijk volledig uitbesteden aan een hoofdaannemer. Hierdoor heb je zelf geen werk meer aan de verbouwing en kun jij doorgaan met je dagelijkse werkzaamheden, je privéleven, et cetera. En daar hebben de meeste mensen het vaak al druk genoeg mee.

Je hebt garantie op een kwalitatief hoogstaand resultaat

Een groot en vaak onderschat voordeel van een hoofdaannemer kiezen voor een verbouwing of renovatie, is dat je recht hebt op garantie. Mocht er onverhoopt tijdens de verbouwing iets niet goed zijn gegaan, dan kun je bij uitbesteding altijd een beroep doen op de garantietermijn en aanspraak maken op een kosteloze reparatie van het defect of probleem. Heb je daarentegen zelf delen van de klus gedaan of hiervoor 'zwart' iemand ingehuurd, dan kun je een garantie natuurlijk wel vergeten. Je draait dan zelf voor de meerkosten op en bent dan vaak toch duurder uit dan wanneer je een aannemer de verbouwing had laten leiden en uitvoeren.
Prettig aan een goede en ervaren aannemer is ten slotte nog het advies dat je krijgt. Aannemers weten exact hoe je goed, voordelig en milieuvriendelijk kunt bouwen. Ook kunnen ze je helpen om goed te isoleren en geld te besparen op de aankoop van materialen.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Rezende Aannemersbedrijf Haarlem.


Delen